TERMÉKINFÓ : +36 52 342 355         4031 Debrecen Harsona utca 65.

Blog

Az Ironclad Taktikai kesztyűk bemutatása

Finibus Bonorum
Az Ironclad Taktikai kesztyűk bemutatása

Az első benyomásom a kesztyűkről a kíváncsiság volt. Első ránézésre nagyszerű kesztyűnek tűnnek, de nem látom különlegesnek. Több tucat pár kesztyű volt már az évek során eúgy gondoltam sok újjat nem tud mutatni ezen a területet.

Első benyomások

Gyakran a kesztyűk túl nagyok a kisebb kézméretem miatt. Az ujjaim soha nem érnek végig, ezzel romlik a kézügyesség és a rugalmasság, ami általában rontja a teljesítményemet. Csak akkor használok kesztyűt, ha munkát végzek, vagy meg kell védenem a kezemet, vagy a munka olyan szennyeződést okozna, amit később nehéz lenne lemosni. A pár Mechanix kesztyűm, amelyet külön tartok a hűvös reggelekre vagy a hideg éjszakákra, amikor vadászom vagy célba lövök. Ezek a kesztyűk értékes kincsek számomra, mert egyike azon kevés kesztyűknek, amelyekre rátaláltam, és majdnem teljesen végig ér benne az ujjam.

Az Ironclad Tactical kesztyűcsalád használata

Az Ironclad teljes taktikai vonalának alapos megismerése után felfedeztem, hogy a méretezésük sokkal jobb, mint bármely más kesztyű, amellyel korábban találkoztam. Három különböző modelljük van, amelyekkel volt alkalmam kipróbálnii. Van a Command Pro, a Command Impact és a Command Trigger.

Ironclad Command Pro

Most a legegyedibbel kezdem, a Command Pro-val. Ez a kesztyű leginkább egy Mechanix kesztyűhöz hasonlítana, csak egy nagyon egyszerű sivatagi barna kesztyű egy leheletnyi zölddel, semmi extra, kivéve, hogy azzal büszkélkedik, hogy képernyő kompatibilis. A kesztyű alapos használata után felfedeztem, hogy  negyed hüvelyknyire ér az ujjbegyeimhez, így nagyon kényelmes a kesztyű  használata. Az anyag vékony, de erős, könnyű, de könnyen felvehető. A tépőzáras pánt biztonságosan tartja a kesztyűt a csuklóhoz, és lehetővé teszi, hogy a kesztyűt gyorsan felvegye. A kesztyű ujjbegyei körüli szegély és szövet csak díszítésnek tűnik, de valójában a felső ujjbegyek  védelmét szolgálja. A kesztyű érintésérzékeny része a tenyértől egészen a mutatóujj hegyéig terjed, így mindig képes lesz használni telefonját vagy érintőképernyős eszközét.

 

Ironclad Command Tactical

Tovább haladva itt van az Ironclad Tactical, a PRO kesztyűkhöz hasonlóan a Tacticalok is rendelkeznek érintőképernyős funkcióval. A Pro kesztyűktől eltérően a Tactical egy nagyméretű, gumiból készült, formázott védőrésszel is rendelkezik az ujjpercek és az ujjak felett. Ez ugyanaz a gumitípus, amelyet mindhárom kesztyűn a tépőzáras rögzítéshez is használnak. Puha és rugalmas, mégis erős és rugalmas. A formázott védővonal nem nyúlik le a mutató- vagy hüvelykujjra, ami lehetővé teszi a könnyebb mozgását a mutatóujjaknak, és lehetővé teszi, hogy a hüvelykujjal biztonságosan megragadja a lőfegyvert. Leginkább motoros kesztyűként jellemezném ezeket. Emlékeztetnek engem a kesztyűkre, amelyeket használok amikor motorozni megyek, hogy segítsenek megvédeni az ujjperceket az égéstől, ha valaha is az aszfaltra kerülne.

 

A kesztyű belsejében két darab párnázott védelem található. Mindkettő a tenyér alján található, az egyik a hüvelykujj mellett, a másik pedig közvetlenül a kisujj alatt. A párnázott darabok felett egy extra anyagdarab van a tenyér és az ujjak közé vágva és bevarrva, ami extra kopásállóságot és enyhe védelmet biztosít a kéz ezen részén. A szegélyezés a kesztyű mentén kiváló. Nagy figyelmet fordítottak a részletekre a gumi fölé öntött darabbal, a varrással, a konstrukcióval, és ahogy a különböző anyagok egymásba fonódnak, az gyönyörű. Ez egy kiváló kesztyű vadászathoz vagy lövészethez, bár észrevettem, hogy kissé vastagabb, mint a Command Pro. Ez okozhat némi problémát, ha érzékeny elsütőbillentyűt használ egy vadászpuskán. Mindent egybevetve, ez egy kiváló kesztyű vadászathoz és lövészethez.

 

Ironclad Command Trigger

A harmadik kesztyűnk az Ironclad Trigger. Ez nagyjából megegyezik a Command Impact kesztyűvel. A kivétel az, hogy a hüvelyk-, mutató- és középső ujjak körülbelül félúton le vannak vágva, így ezek a ujjak szabadon maradnak. Az érzékenyebb elsütéshez jobban kedveltem ezeket a kesztyűket, mivel teljes érzékelést biztosít az elsütőbillentyű/ mutatóujjakon. Ez elengedhetetlen a  pontossághoz lövés közben. Ezek lesznek az új go-to kesztyűim erre a tevénységre.

 

Végső gondolatok az Ironclad taktikai kesztyűsorozatról

Összességében ezek kiváló kesztyűk. Nyugdíjba küldtem a régi Mechanix kesztyűimet, és lecseréltem őket a Command Pro-ra. A Command Impacts a szekrényben van a rendszeres munkához, dobozok mozgatásához, járművek alatti munkához és otthoni munkák elvégzéséhez. A Command Trigger kesztyűknek van egy külön hely a fegyverfalamon a taktikai puskákkal való használatra. Ezek lesznek az én go-to kesztyűim, amikor lövöldözök. Mindent egybevetve, új rajongója vagyok az Ironclad kesztyűsorozatnak.